Kategorier

Kom til vinsmagning
Altydgedacht Gewürztraminer 2017 Se fuld størrelse

Altydgedacht Gewürztraminer 2017

En let krydret hvidvin - perfekt til krydrede retter - eller i stedet for rødvin!

Flere detaljer

DKK 85,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori:

Altydgedacht - Gewurztraminer 2017

Altydgedacht er beliggende i bakkerne i Tygerberg dalen ved Durbanville, kun 15 km fra Atlanterhavet, der regnes for at være en af de køligste vinregioner i Sydafrika. De fremherskende vinde blæser ind fra havet og sikrer et moderat klima, mens sensommeren tåge bidrager en kølende effekt. Denne kølende effekt betyder, at modnings perioden af druerne er forlænget og har fremragende potentiale for kvalitetsvin. Den gennemsnitlige nedbør er 550 mm om året. Den dybe røde Hutton og Clovelly jord er med til at fastholdelse fugten at bære vinstokkene gennem de tørre sommermåneder. Vinstokkene er derfor ikke kunstvandet! En politik for lav beskæring praktiseres så udbyttet ikke overstiger mere end 10 tons / ha. I dag plukkes der årligt 130 tons druer, hvoraf kun en udvalgt del bliver brugt til at lave vin på Altydgedacht - resten bliver solgt til andre producenter! Altydgedacht er en 260 hektar stor ejendom i hjertet af Durbanville og har været i Parker familien siden 1852. John og Ollo Parker er den femte generation.

Druerne blev håndplukket i de kølige morgen timer i februar måned. Efter høsten blev druerne afkølet natten over til 10° C forud for vinificering. Druerne blev efterfølgende sorteret, afstilket, knust, presset og lå herefter 2 dage på ”bulken”. Juicen blev koldgæret ved 11° C og lå herefter 3 måneder ”on the lees” - sammen med bundfaldet inden aftapning.

 Et af de få eksempler på en tør Gewürztraminer i Sydafrika og en signatur vin i stilen fra Altydgedacht. Strålende stråfarve med en let grøn farve i kanten. Næsen er klassisk parfumeret, med udtryk af rosenblade, ”Turkish Delight” og fersken. Smagen følger efter med blomstersmag og smag af frugt, med god og længevarende eftersmag. En elegant og kompleks vin der egner sig til at blive nydt alene eller som et akkompagnement til krydret mad, karry og sushi.

 

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail