Kategorier

Kom til vinsmagning
Springfield Estate "Wild Yeast" Chardonnay 2018 - Sydafrika Se fuld størrelse

Springfield Estate "Wild Yeast" Chardonnay 2018 - Sydafrika

Særdeles fyldig, men sprød og frisk Chardonnay fra Springfiels Estate.

Flere detaljer

DKK 150,00

I hjertet af Robertson Valley i Sydafrikas Western Cape provins ligger Springfield Estate, et familie drevet vinhus. Ejet af familien Bruwer, fjerde-generation vinbønder og niende-generation efterkommere af Bruères, fransk Huguenotter der kom til Sydafrika fra Loire i 1688 medbringende bundter af hjemlige vinplanter. Farmen er malerisk beliggende med en allé langs grusvejen op til vinkælderen, flankeret af en dam og en storslået udsigt til McGregor og Langeberg bjergene bag Robertson.

 Den kalkrige jord på farmen spænder fra ekstrem klipperig til lerjord, med sandet jord ved Breede River hvor vinmarkerne er beskyttet mod oversvømmelse af lave diger. Klimaet i dette område kan være hårdt og ekstremt. Den sydøstlige vind fra det Atlantiske Ocean mere end 100 km væk medvirker til varierende somre med temperaturer på op til 30° C om dagen og 15° C om natten. De lavtliggende vinmarker kan være udsat for frost i vækstperioden og et lavt årligt nedbør på omkring 200 mm betyder at en kontrolleret vanding er nødvendig for at afhjælpe at druerne bliver belastet. Disse forhold er ideelle for at bevare den naturlige gær på druerne og at sikre en overflod af organisk materiale i vinmarken.

 Den ægte magi ved Springfield er i flaskerne i den vin de producerer, et klenodie af traditioner som giver både kvalitet og særpræg ved husets motto: ”Fra druen til flasken med omsorg og lidenskab”

“Made on honour”

 Denne vin kommer fra 32 år gamle vinstokke. Druerne blev høstet d. 12. februar om natten da man ønsker kølige druer, gæringen blev foretaget med den naturlig gær der er i vinmarken og tog hele 60 dage, hvorefter vinen henlå 13 mdr. ”on the lees” (på skindet) uden tilsætning af svovl!

 Vinen fremstår med en blank, let gylden farve. Bouqueten er fyldig og koncentreret, hvilket går igen i smagen

 Vinen vil være den ideelle ledsager til f.eks. smagsfulde fiske retter eller lettere kødretter som en skinkesteg.

 Serveringstemperatur: 10-12°C.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail