Kategorier

Kom til vinsmagning
Springfield Estate - Albariño 2018 - Sydafrika Se fuld størrelse

Springfield Estate - Albariño 2018 - Sydafrika

Nyeste skud fra Springfield - bliver spændende at følge!

Flere detaljer

DKK 150,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

I hjertet af Robertson Valley i Sydafrikas Western Cape provins ligger Springfield Estate, et familie drevet vinhus. Ejet af familien Bruwer, fjerde-generation vinbønder og niende-generation efterkommere af Bruères, fransk Huguenotter der kom til Sydafrika fra Loire i 1688 medbringende bundter af hjemlige vinplanter. Farmen er malerisk beliggende med en allé langs grusvejen op til vinkælderen, flankeret af en dam og en storslået udsigt til McGregor og Langeberg bjergene bag Robertson.

Den kalkrige jord på farmen spænder fra ekstrem klipperig til lerjord, med sandet jord ved Breede River hvor vinmarkerne er beskyttet mod oversvømmelse af lave diger. Klimaet i dette område kan være hårdt og ekstremt. Den sydøstlige vind fra det Atlantiske Ocean mere end 100 km væk medvirker til varierende somre med temperaturer på op til 30° C om dagen og 15° C om natten. De lavtliggende vinmarker kan være udsat for frost i vækstperioden og en lavt årlig nedbør på omkring 200 mm betyder at en kontrolleret vanding er nødvendig for at afhjælpe at druerne bliver belastet. Disse forhold er ideelle for at bevare den naturlige gær på druerne og at sikre en overflod af organisk materiale i vinmarken.

Den ægte magi ved Springfield er i flaskerne i den vin de producerer, et klenodie af traditioner som giver både kvalitet og særpræg ved husets motto: ”Fra druen til flasken med omsorg og lidenskab”

“Made on honour”

Vi opdagede først Albariño for mange år siden på en rejse til Uruguay. Selvom mange flasker vin blev drukket, var det mindet om Albariño, der blev hos os længe efter at vi vendte hjem.

I løbet af flere år blev det enkelte bundt vinstokke, vi modtog fra en medproducent, langsomt øget, indtil en lille vingård blev plantet, og den afgrøde, den bar, skuffede ikke mindet om den magiske vin, vi smagte for så længe siden.

Fyldig, dog sprød og fyldt med abrikos, nektarin og blomsteraromaer, men med en saltvands-mineralitet og en frisk ”surhed” er det en vin, der fortsætter med at fange os til denne dag. Kald det skæbne, et heldigt lykketræf eller ren tilfældighed, men vores rejse med Albriño er kun lige begyndt.

Denne jomfruelige Albariño fra Springfield Estate er lavet på en vinmark på kun 1,5 ha og på 1½ år gamle vinstokke. Vi glæder os til at se, hvordan vinen udvikler sig som vinstokke bliver ældre og flere vinstokke kommer ind i produktionen i de næste par år.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail