Kategorier

Kom til vinsmagning
Morena Cap Classique Ancienne: Sydafrika Se fuld størrelse

Morena Cap Classique Ancienne: Sydafrika

Morena laver udelukkende Cap Classique - denne er deres top-vin. Proppen er sikret med garn som i de gode gamle dage!

Flere detaljer

DKK 225,00

8 andre varer i samme kategori:

Tag tilbage fortiden!

Morena Cap Classique, der er produceret på Franschhoek Pass Winery, har introduceret en ny MCC kaldet 'Ancienne', hvor korken er sikret med snor og genskabe en gammel tradition.


Før 1855 blev alle champagnekander sikret med snor. Strengen blev påført med hånden, mens flasken blev holdt mellem benene. Det var en tidskrævende øvelse. For at anvende mere kraft og undgå at skade hænderne, brugte arbejderen en stand, der hedder 'cheval de bois' (træhest) for at trække strengen tæt og sikre knobene.


I 2844 patenterede Monsieur Adolphe Jacquesson, en producent i Chalons, Champagne, en anordning til sikring af korken med en metaltråd og en hætte. Dette var begyndelsen på lukning vi kender i dag, men det tog lidt tid før det blev brugt kommercielt.


Morena Ancienne er fremstillet af 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay druer og har lagret med bundfaldet i to år inden dégorgement. I overensstemmelse med den tidlige champagnestil blev der tilsat en lille mængde Muscat d'Alexandrie brandy til doseringen.


Nick Davies fra Morena Cap Classique siger: "Hvert år vil vi gerne introducere noget anderledes og ikke-kommercielt. Det var spændende at reproducere en boblende stil, der blev skabt, da Champagne blev lavet for første gang."

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail