Kategorier

Kom til vinsmagning
Lynx Wine SMG 2017 : Sydafrika Se fuld størrelse

Lynx Wine SMG 2017 : Sydafrika

Helt ny vin fra Lynx - lavet på 3 druer!

Flere detaljer

DKK 150,00

Lynx Wines er det mindste af Franschhoek Vignerons, et ægte ”Boutique Winery”, der kun producerer ca. 85.000 fl. årligt. Den første kommercielle årgang var 2003, som omgående opnående stor anerkendelse i ”The John Platter Guide” (en 4 1/2 stjerner og to 4 stjerner ratings). Siden har vinene herfra vundet utallige præmier.Vingården ligger 5 min. kørsel vest for byen Franschhoek i et smukt bakket terræn. Her regerer Dieter Sellmeyer, ejer og vinmager. Dieter laver egenhændigt alt i kælderen lige fra presningen af druerne til aftapningen. I kælderen bliver druerne vinificeret i små partier der gør det muligt for Dieter at tilføre kompleksitet ved at behandle hvert parti individuelt med forskellige gærtyper.

Denne første årgang 2017 består af en base af 70 % blød, rig og krydret Shiraz, kombineret med 15 % Mourvèdre. Hvis der er en druesort, der kan udfylde hullerne og glatte eventuelle skarpe kanter ud, er det Mourvèdre. Blandingen er herefter lettet med den bløde smag fra 15 %, Grenache, der ender med at give en intenst aromatiseret, rig blanding. Vinen lagrede herefter 12 måneder i en kombination af franske og andre europæiske Pegetræsfade, der er med til at give vinen en klassisk, frem for en oversøisk stil.

Vinen fremstår i dag med en dyb, koncentreret mørk rød farve. Bouqueten er fyldig og blød og her fornemmes fadlagringen, hvilket går igen i den særdeles behagelige smag og den meget lange eftersmag.

Server denne vin ved 16 - 18 °C til mellemkraftige retter eller prøv gerne at servere vinen ved 14-16° C til fasan, kalv eller andre lettere retter.

Vinen kan have en smule bundfald, hvilket kun skal regnes for et kvalitetstegn!

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail