Kategorier

Kom til vinsmagning
Lynx Wine : Cabernet Franc 2019 : Sydafrika Se fuld størrelse

Lynx Wine : Cabernet Franc 2019 : Sydafrika

Lynx Wine : Cabernet Franc 2019 : Sydafrika : Franschhoek

Flere detaljer

DKK 150,00

12 andre varer i samme kategori:

Lynx Wines er det mindste af Franschhoek Vignerons, et ægte ”Boutique Winery”, der kun producerer ca. 85.000 fl. årligt. Den første kommercielle årgang var 2003, som omgående opnående stor anerkendelse i ”The John Platter Guide” (en 4 1/2 stjerner og to 4 stjerner ratings). Siden har vinene herfra vundet utallige præmier. Vingården ligger 5 min. kørsel vest for byen Franschhoek i et smukt bakket terræn. Her regerer Dieter Sellmeyer, ejer og vinmager. Dieter laver egenhændigt alt i kælderen lige fra presningen af druerne til aftapningen. I kælderen bliver druerne vinificeret i små partier der gør det muligt for Dieter at tilføre kompleksitet ved at behandle hvert parti individuelt med forskellige gærtyper. 

Denne vin består af 100 % Cabernet Franc druer. Druerne blev høstet tidligt om morgenen og var i kælderen før kl. 9:30. Her blev de afstilket og lagt i åbne gæringskar og lå i blød i 7 dage for at udtrække mest mulig farve og koncentration. Druerne blev herefter gæret i små partier med forskellig gær. Under gæringen stiger druerne til tops, hvorfor Dieter og Helgard i de første 8 dage stødte ”pulpen” ned 5 gange dagligt – det er hårdt arbejde at være vinbonde! Efterfølgende gærede vinen videre i yderligere 9 dage inden den blev presset og tappet på 1/3 helt nye, 1/3 1 år gamle og 1/3 2 år gamle egetræsfade, hvor den tilbragte de næste 12 måneder. Der blev kun lavet 11 fade i alt, som efter lagringen blev blandet og tappet på 3.300 flasker.

Vinen fremstår med en dyb mørk, nærmest uigennemsigtig farve. Bouqueten er blød og ”spicy” som blyantsstifter. Smagen er i flere lag med urter, grøn mynte og en antydning røg, afsluttet med bløde og elegante tanniner, der giver en elegant finish. Server denne vin til and, vildt og rødt kød samt andre smagsfulde retter.

 

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail