Kategorier

Kom til vinsmagning
Lynx Wine : Grenache 2018 : Sydafrika Se fuld størrelse

Lynx Wine : Grenache 2018 : Sydafrika

Overraskende smagsfuld - fed i glasset - serveres let kølig!

Flere detaljer

DKK 175,00

VareFra (antal)Rabat
Lynx Wine : Grenache 2018 : Sydafrika6 -20%

12 andre varer i samme kategori:

Lynx Wines er det mindste af Franschhoek Vignerons, et ægte ”Boutique Winery”, der kun producerer ca. 85.000 fl. årligt. Den første kommercielle årgang var 2003, som omgående opnående stor anerkendelse i ”The John Platter Guide” (en 4 1/2 stjerner og to 4 stjerner ratings). Siden har vinene herfra vundet utallige præmier. Vingården ligger 5 min. kørsel vest for byen Franschhoek i et smukt bakket terræn. Her regerer Dieter Sellmeyer, ejer og vinmager. Dieter laver egenhændigt alt i kælderen lige fra presningen af druerne til aftapningen. I kælderen bliver druerne vinificeret i små partier der gør det muligt for Dieter at tilføre kompleksitet ved at behandle hvert parti individuelt med forskellige gærtyper. 

Due's Vinhus smagte Lynx vine under et ophold i 2006 og ved et besøg i januar 2007 blev vi enige om at importere vinene til Danmark. Vi måtte dog vente til at 2006 årgangen var færdig og endelig, i juli 2007, sejlede den første ordre den lange vej fra Cape Town mod Svendborg. Siden er mange fulgt efter!

Denne vin består af 100 % Grenache druer (verdens mest plantede blå drue!). Druerne blev høstet tidligt om morgenen og var i kælderen før kl. 11:00. Her blev de afstilket og lagt i åbne gæringskar og lå i blød i 5 dage ved 11°C for at udtrække mest mulig farve og koncentration. Druerne blev herefter gæret i ved 18 °C. Under gæringen stiger druerne til tops, hvorfor Dieter stødte ”pulpen” ned hver 5. time døgnet rundt - det er hårdt arbejde at være vinbonde! Efterfølgende gærede vinen videre i yderligere 9 dage inden den blev presset og tappet på franske egetræsfade hvor den tilbragte de næste måneder.

Vinen er relativ lys pga. Grenache druens størrelse med masser af frugtkød og en tynd skal. Bouqueten er intens med masser af krydderi. Smagen er blød med en vedholdende eftersmag. Velegnet som aperitif, til lette retter som schnitzel og kylling og milde oste. Serveringstemperatur: 12-18 °C efter temperament - men, endelig ikke for varm!!!!

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail