Kategorier

Kom til vinsmagning
Betal med kreditkort

Altydgedacht Pinot Noir 2014 Se fuld størrelse

Altydgedacht Pinot Noir 2014

2014 er den anden årgang af Pinot Noir fra Altydgedacht - Meget vellykket!

Flere detaljer

DKK 150,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Altydgedacht - Pinot Noir 

Altydgedacht er beliggende i bakkerne i Tygerberg dalen ved Durbanville, kun 15 km fra Atlanterhavet, der regnes for at være en af de køligste vinregioner i Sydafrika. De fremherskende vinde blæser ind fra havet og sikrer et moderat klima, mens sensommeren tåge bidrager en kølende effekt. Denne kølende effekt betyder, at modnings perioden af druerne er forlænget og har fremragende potentiale for kvalitetsvin. Den gennemsnitlige nedbør er 550 mm om året. Den dybe røde Hutton og Clovelly jord er med til at fastholdelse fugten at bære vinstokkene gennem de tørre sommermåneder. Vinstokkene er derfor ikke kunstvandet! En politik for lav beskæring praktiseres så udbyttet ikke overstiger mere end 10 tons / ha. I dag plukkes der årligt 130 tons druer, hvoraf kun en udvalgt del bliver brugt til at lave vin på Altydgedacht - resten bliver solgt til andre producenter! 

Druerne blev håndplukket, afstilket, presset og kom herefter i de traditionelle ”kuipre” hvor druerne lå i 3 dage ved en kold gæring inden der blev tilført en gærstamme WE 372. Gæringen forløb i åbne kar, hvor der hver 4. time blev lavet en omrøring hvor skallerne blev rørt rundt med druemosten. denne gæring varede i 9 dage, hvorefter vinen lagrede i 2 dage med en eftergæring, inden den blev presset. 

Så blev vinen tappet på franske egetræsfade, 10 % nye og resten 2 og 3 år gamle, hvor den malolaktiske gæring (hvor den sure og spidse æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre - fra malum til lac) fandt sted. Vinen lagrede i 14 måneder på fadene inden de blev filtreret og tappet på flaske. 

2014 er den 2. årgang af Pinot Noir fra Altydgedacht! God farveintensitet. Bouqueten er dreven af røde frugter ag antydning af fadlagringen afrundet med en elegant og saftig tannin struktur, typisk for Durbanville området!

Betal med kreditkort

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail