Kategorier

Kom til vinsmagning
Springfield Estate "Whole Berry" Cabernet Sauvignon 2017 - Sydafrika Se fuld størrelse

Springfield Estate "Whole Berry" Cabernet Sauvignon 2017 - Sydafrika

Fløjlsblød vin med bløde tanniner og en typisk Cabernet Sauvignon karakter.

Flere detaljer

DKK 150,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

I hjertet af Robertson Valley i Sydafrikas Western Cape provins ligger Springfield Estate, et familie drevet vinhus. Ejet af familien Bruwer, fjerde-generation vinbønder og niende-generation efterkommere af Bruères, fransk Huguenotter der kom til Sydafrika fra Loire i 1688 medbringende bundter af hjemlige vinplanter. Farmen er malerisk beliggende med en allé langs grusvejen op til vinkælderen, flankeret af en dam og en storslået udsigt til McGregor og Langeberg bjergene bag Robertson.

Den kalkrige jord på farmen spænder fra ekstrem klipperig til lerjord, med sandet jord ved Breede River hvor vinmarkerne er beskyttet mod oversvømmelse af lave diger. Klimaet i dette område kan være hårdt og ekstremt. Den sydøstlige vind fra det Atlantiske Ocean mere end 100 km væk medvirker til varierende somre med temperaturer på op til 30° C om dagen og 15° C om natten. De lavtliggende vinmarker kan være udsat for frost i vækstperioden og et lavt årligt nedbør på omkring 200 mm betyder at en kontrolleret vanding er nødvendig for at afhjælpe at druerne bliver belastet. Disse forhold er ideelle for at bevare den naturlige gær på druerne og at sikre en overflod af organisk materiale i vinmarken.

Den ægte magi ved Springfield er i flaskerne i den vin de producerer, et klenodie af traditioner som giver både kvalitet og særpræg ved husets motto: ”Fra druen til flasken med omsorg og lidenskab”

“Made on honour”

Denne vin kommer fra 19 - 28 år gamle Cabernet Sauvignon vinstokke.

Druerne blev håndhøstet d. 2. marts i henhold til gammel skik og båret til vinkælderen i kurve.

Her blev de hele druer lagt i åbne gæringstanke for at gærer med den naturlige gær der forekommer på skallerne. Gæringen varede 3 uger. Under gæringen stiger druerne til tops, hvorfor man 2 gange dagligt stødte ”pulpen” ned for at udvinde mest mulig farve.

Rødvinskælderen er blevet designet til at virke efter tyngdekraft princippet. Der er ingen pumper eller presser, så druernes vej fra most til vin sker på den gamle, traditionelle metode. Efter endt gæring lagrede vinen i et år i en kombination af nye og et år gamle franske Seguin Moreau egetræsfade.

Resultater er en fløjlsblød vin med bløde tanniner og en drue typisk karakter. Vinen er ikke kuldebehandlet og er ufiltreret hvilket kan resultere i lidt bundfald, så en omhældning på karaffel kan anbefales.

 Server denne vin til vildt, rødt kød eller smagsfulde gryderetter.

 Serveringstemperatur: 16-18 °C.

 Vinen er drikkemoden nu 2018 og vil udvikle sig positivt frem til 2024.

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 21 09 10

Send os en e-mail